Tässä yksi vaihtoehto teille kaikille jotka ovat samassa tilanteessa kuin minä, eli ette omista kukkakakkuvuokaa!

 

Rakensin kakun kääretortusta!

 

Pohja: 4 munaa

            1½ dl sokeria

            1 dl ruisjauhoja

            ½ dl perunajauhoja

            1 tl leivinjauhetta

 

Täyte: 2 dl kermaa

           1 dl maitorahkaa

           3 dl (200g) puolukoita

           1 banaani

           ½ dl sokeria

           1 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoski. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 5-6 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdosi. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi. Lisää vahtoon rahka, banaanipalat ja kokonaiset puolukat. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Minä kostutin tortturullan kevyesti ennen täytteen laittamista. Rullasin tortun valmiiksi ja sitten leikkasin siitä sopivan mittaisia pätkiä ja asettelin ne pystyasentoon kukan muotoon kakkulautaselle. Kuorrutus on pursotettu elintarvikevärillä värjätystä kermasta tavallisella tähtityllalla.