1247162193_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

                   Pohja:                              Mousse:

                   4 kananmunaa                      4 liivatelehteä

                   2dl sokeria                         250g mansikoita

                   3rkl kuumaa vettä                  2dl kuohukermaa

                   1 vaniljatanko                      2½dl maustamatonta jogurttia

                   n. 2dl vehnäjauhoja                      (ei rasvatonta)

                   1tl leivinjauhetta                   2dl tomusokeria

                                                        sitruunan mehu

 

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (mitat noin 24 x 24 tai halkaisija noin 24 cm). Vatkaa munat, sokeri ja vesi kouhkeaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet taikinaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ja kääntele jauhot taikinaan ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 20 minuuttia. Anna sen jäähtyä.

 

Mousse: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Soseuta mansikat ja vaahdota kerma kevyesti. Sekoita jogurtti, tomusokeri, sitruunamehu, kermavaahto ja mansikkasose keskenään. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne ½ dl:aan kuumaa vettä. Anna jäähtyä. Sekoita liivateseos noin 2 dl:aan täytettä, ja lisää sitten joukkoon loput täytteestä. Sekoita hyvin.

 

Levitä mansikkatäyte kakkupohjan päälle lastalla tai veitsellä. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Paloittele ja koristele kermavaahdolla ja mansikoilla juuri ennen tarjoilua. (ohje Leivontaherkut)