1248113214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

4 munaa

4dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

2tl soodaa

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2dl rypsiöljyä

6dl melko hienoa porkkanaraastetta (n.300g)

100g jauhettua hasselpähkinää tai mantelia

 

Pinnalle:

200g maustamatonta Hovi-juustoa

100g voita

1pkt tomusokeria (250g)

 

Koristeeksi:

puolukoita, rouhittua pähkinää tai suklaahippuja

 

Raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkanaraaste, jauhot ja jauhetut pähinät tai mantelit.

 

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa reilut 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

 

Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja levitä valkea kuorrutus kakkupohjalle. Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää, suklaata tai puolukoita. Pidä viileässä.

 

Leikkaa pieniksi paloiksi. Porkkanaleivos on makea suupala, joten pellillisestä riittää isollekin joukolle.