Meillä oli mieheni kanssa eilen 13.8 hääpäivä. Sen kunniaksi päätin värkätä pienen kakun ja kun vielä appivanhemmilla on sama hääpäivä niin tämä oli sitten meidän kaikkien kakku. Ruusut nappasin itse mukaan kauppareissulla kassan vierestä, meillä se oon minä, joka niitä kukkia ostaa:) eli jos niitä haluaa itse saada niin sillon kannattaa ostaa, eikä turhaa mököttää ja yrittä saada miestä lukemaan ajatuksia :D

 

1250276212_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässä kakussa hyödynsin sitä jo aiemmin mainittua ihanaista herukkakiisseliä. Pohja on 4 munan sokerikakkupohja. Täytteenä herukkakiisseliä (6 liivatelehteä) ja kermavaahtoa. Kokosin kakun sydänvuokaan ja lopuksi hyydytyksen jälkeen kumosin tarjoiluastialle

 

1250276118_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kumotun kakun päällystin kermalla ja päälliseksi valmistin vaahtokarkkimassaa, jonka mainion ohjeen olen löytänyt Merjan leivonta ja askratelu blogista


400 g Vaahtokarkkeja

n. 1 pkt Tomusokeria

2-3 rkl Öljyä kulhoon (lisäksi tarvitset öljyä käsittelyn aikana)

Sihtaa noin puolet tomusta kulhoon. Voitele kuumuutta kestävä kulho öljyllä. Kaada karkit kulhoon ja lisää vesi. Kuumenna mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täysillä, joka välissä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet. Tee tomusokerin keskelle kuoppa ja kumoa karkit sinne. Kädet voit voidella öljyllä, tahmaisuuden vuoksi. Myös öljytyt elintarvikekäyttöön tarkoitetut kertakäyttöhanskat ovat hyvät tässä vaiheessa.  

Alusta taikinaa ja lisää tomua vähitellen sen verran että voit alustaa sitä ilman, että se tarttuu kiinni käsiin. Halutessa voit värjätä taikinan elintarvikevärillä. Kääri taikina tiiviiseen ja moninkertaiseen kelmuun. Mikäli käytät taikinan myöhemmin, voit pehmittää laittamalla sen mikroon noin 5 sekunniksi kerralla. Taikina pehmenee todella nopeasti mikrossa! Lisää tomusokeria, jos se menee tahmeaksi.

 

1250276083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Vaahtokarkkimassan päälle taiteilin pikeerillä kuviot


1 kananmunan valkuainen

pari tippaa sitruunan mehua

tomusokeria

elintarvikevärejä

Erottele valkuianen ja tipauta muutama tippa mehua joukkoon. Sekoita kunnolla vatkaten tomusokeri joukkoon. Lisää tomusokeria vähitellen, tarkkaile pikeerin koostumusta.

 

1250276149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja tällaiselta kakku näytti sitten sisältä

 

1250276183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e