Minulla kävi tuuri ja löysin kirjastosta Hans Välimäen kirjan Mummola! Olin jo keväällä suunnitellut tilaavani kirjan itselleni ja nyt olen varma siitä, että tilaan sen. Mainio kirja! Ihan perus perus ruokaohjeita, mutta juuri siksi niin hyvä kun voi siitä katsoa, että mitä tänään syötäisiin ja ruoka on vielä helppo valmistaa ja tarvittavat ainekset löytyvät lähikaupasta (lähikauppa, mikä se semmonen on, meidän lähin kauppa on vajaan 20 kilometrin päässä). Ensimmäiseksi testasin kirjasta lohilaatikon ja ai että siitä tuli hyvää!

 

Nuo vuoan reunathan oisi tietysti voinut pyyhkäistä uunista oton jälkeen...

 

400g lohifileetä (käytin valmiita siivuja n.600g)

1tl suolaa

1 sipuli (käytin 3 nippusipulia)

1rkl öljyä

1½kg perunoita (käytin sen verran kuin vuokaan mahtui)

1rkl voita

1dl tuoretta tilliä

 

3 kananmunaa

3dl kermaa

3dl maitoa

2tl suolaa

ripaus valkopippuria

 

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Mausta suolalla ja viipaloi se. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduttele sipuli öljyssä raukeaksi. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle. Nosta lohipalat, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli perunoiden päälle ja lado päälle loput perunaviipaleet. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada munamaito vuokaan. Kypsennä lohilaatikkoa 175-asteisessa uunissa 1½-2 tuntia