...ja kuinka korjata moka :D

 

Ja tämä kuvan ihana pieni söpöstys malli, ei ole suinkaan se sössitty työ vaan paita, joka on typykän päällä! Omassa mielessäni olin suunnitellut ihanan kokonaisuuden tästä piparikukan loppu jämästä ja innokkaana toteutin suunnitelmaani. Tilasin Kotimäen puodista KAM-neppi pihdit ja muutamaa väriä neppejä ja tähän toimi innoittajana se kun halusin ekan kerran testata nappilistan tekoa.

 

Ilman kunnon ohjetta, vähän omasta päästä keksittynä, olin kunnialla saanut ilokseni nappilistan melko hienosti ja siististi valmiiksi, ja huojentuneena ajattelin, että no nyt ei tarvi enää kuin koota paita, että helppo nakki. Nostaessani paitaa ommeltavaksi huomasin, että siitä roikkuu jokin kankaan riekale ja tarkemmin asiaa tutkittuani huomasin, että olin LEIKANNUT NAPPILISTAN TAKAKAPPALEESTA!!!

 

Jestas, että hetken harmitti ja suuresti. Olin sitten sekoittanut takakappaleen ja sen kangasjämän pöydällä, josta nappilista oikeasti oli tarkoitus leikata. Mies nokkelana tuumasi minun harmitellessani pilalle mennyttä työtä, että no koristele se jotenkin hienosti! Juu-u, no mitempä koristelet takakappaleen jonka vasemmasta reunasta parisenttiä saumasta on leikattu sellainen reilu viis senttiä kertaa 12 senttiä suikales???

 

Mutta näinhän se sitten lopulta kuitenkin pelastui ja mies oli mielissään kun oli "koristelun" keksinyt. Toisaalta ihan vänkä juttu toi jättikukka tuossa, mutta toisaalta se vaivaa itseä kovasti kun se ei kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan. Aplikaatioon käytin velouria, ei onneksi törötä ihan jäykkänä tuo kuva kuitenkaan pehmeässä ja "leprussa" froteekankaassa. Yhden pesun läpikäyneenä on jo omaan outoon paikkaansa hieman mukautunut :D

 

 

Tässä vielä isosiskon versio nappilistallisesta paidasta. Tämä valmistui myös todella vähästä kankaan jämästä, ja olihan siinä asettelua, että edes sain kaavat mahtumaan kankaalle, joten hieman piukka paita isommalle, siirtynee aika pian pikkusiskon käyttöön!