Taivaallisen ihana ja mutaisa mutakakku vie kielen mennessään. Ohje tähän kakkuun löytyi Fazerin tumman leivontasuklaan paketista!

 

200g tummaa Fazer Ögon Bak&Dessert suklaata

200g voita

4 munaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen

Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovaisesti. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään vuokaan (n. 25cm)

Paista uunin keskiosassa n. 12 min. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua

Suklaansulatus mikrossa: 350W n. 30 sek kerrallaan kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joka lämmityskerran välillä

 

Ekaa kertaa kun leivoin tätä kakkua ei sisu antanut periksi ottaa kakkua uunista 12:sta minuutin päästä, koska koko kakku hyllyi vielä siihen malliin, että tuntui ettei se pysy kasassa vielä ollenkaan. Toisella kerralla uskalsin jo 15:sta minuutin paiston jälkeen ottaa sen pois, vaikka pelottavaa hyllyntää oli havaittavissa lähes koko kakun alueella, mutta vielä kun olisin älynnyt heti tökätä kakun jääkaappiin jäähtymään niin ei olisi valunu lähes koko täyte pellolle ensimmäistä palaa leikattaessa :D Wan olise hyvää!!!!!!!!!!!!!!