RuttuNutun inspiroivasta blogista löysin tämän villapaidan ohjeen ja se vaikutti sellaiselta, että onnistuis varmaan multakin, joten kokeilin ja tässä on tulos

 

Lanka minulla oli Novitan Puro Kanervikko, ihanat värit! Ja puikkoina kutosen pyöröt

 

Kuulemma pistelee :) Pitänee pitää jotain ohutta paitaa alla

 

Tässä ehkä näkyy oikeimmat värit. Hihojen kanssa sai olla tarkkana, että sattui samat värit liukuvärjätyssä langassa molempiin hihoihin. Melko samat värit onneksi oli kahdella kerällä, joista hihat neuloin. Vähän pitempi helma olisi ehkä saanut olla, jotta menisi pitempään, mutta ihan hyvä juuri nyt. Eli tein samoilla silmukkamäärillä kuin tuossa RuttuNutun ohjeessa, mutta kokoa isommilla puikoilla ja tuli ihan passeli Tinttanalle, joka käyttä 104cm vaatteita

 

RuttuNuttu
R A G L A N N E U L E
ylhäältä alaspäin neuloen:- luo 72 silmukkaa (kaulus) ja neulo suljettuna neuleena 2 oikein 2 nurin joustinneuletta 4 cm.
- neulo 2 riviä aina oikeaa sileää neuletta, laita tähän aloituskohtaan merkkilanka.
- aloitetaan lisäyksien teko: "takakappaleosio" neulo 1 s. oikein, neulo seuraava silmukka oikein ensin etureunastaan normaalista - jätä silmukka vielä vasemmalle puikolle ja neulo silmukka myös takareunastaan oikein, neulo seuraavat 20 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunastaan, neulo yksi silmukka oikein, laita tähän merkkilanka
- "hihaosio" neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 8 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 1 silmukka oikein, laita tähän merkkilanka
- "etukappaleosio" neulo 1 s. oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 20 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka etu- ja takareunastaan oikein, neulo yksi silmukka oikein, laita tähän merkkilanka.
- "hihaosio" neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 8 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta. Työssä on nyt 80 silmukkaa.
-neulo kaksi kierrosta aina oikeaa ilman lisäyksiä. - seuraavat lisäykset tehdään aina merkkilankojen molemmin puolin siten että ensimmäinen silmukka ennen ja jälkeen merkkilankaa on aina oikea ja seuraava lisäyssilmukka joka neulotaan sekä etu- että takareunastaan. Lisäykset tehdään aina joka kolmannella kerroksella yhteensä 6 kertaa, jonka jälkeen työssä on yhteensä 120 silmukkaa.
- neulo kunnes työn korkeus on n. 14 cm.
- neulo 36 silmukkaa, siirrä 24 silmukkaa apulangalle odottamaan (hiha), luo 4 silmukkaa kainoa varten, neulo 36 silmukkaa, siirrä seuraavat 24 silmukkaa apulangalle (toinen hiha), luo 4 silmukkaa kainaloa varten jatka näillä 80 silmukalla helman neulomista. Neulo helma käyttäjälleen sopivan mittaiseksi.
-poimi toisen apulangan silmukat sukkapuikolle, poimi kainaloon luoduista silmukoista 5 silmukkaa. Neulo näillä 29 silmukalla hiha käyttäjälleen sopivan mittaiseksi.
- tee toinen hiha samalla lailla.

Helppoa ja nopeaa!!!