Ompas vierähtänyt tovi viimeisimmästä päivityksestä. Mutta kyllä täällä ollaan puuhattu kun vain ehtisi pävittää. Mutta illat on menneet tonttuhommissa, eli niistä ei vielä hiiskuta yhtään mitään :)
Mutta aloitetaampas tämä puuhien purkaminen pienellä herkkupalalla. Tässä teille sellainen sokeripommi, että ei paremmasta väliä. Ohjeen löysin täältä
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa
Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
200g suklaata
Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim. lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla
Paista pohjaa 200 asteessa n.35 minuuttia
Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi
Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaisesti
Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa
Tämän piirakan voi tehdä myös gluteenittomana versiona, vehnäjauhojen tilalle vain gluteenitonta jauhoseosta. Jos haluaa suklaapäällisestä vähän pehmeämpää, niin joukkoon voi sulattaa voita. Suklaahan jämähtää jääkaapissa tosi kovaksi ja leivospaloja on silloin hieman hankala nautiskella. Tietysti, jos piirakka menee heti tarjoiluun niin suklaapäällisen kanssa ei tule ongelmaa, kun päällinen ja voikreemi ovat huoneenlämpöisiä tarjoiluhetkellä
Kommentit