Ompas vierähtänyt tovi viimeisimmästä päivityksestä. Mutta kyllä täällä ollaan puuhattu kun vain ehtisi pävittää. Mutta illat on menneet tonttuhommissa, eli niistä ei vielä hiiskuta yhtään mitään :) 

Mutta aloitetaampas tämä puuhien purkaminen pienellä herkkupalalla. Tässä teille sellainen sokeripommi, että ei paremmasta väliä. Ohjeen löysin täältä

 

 

6dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl vanilliinisokeria

4tl leivinjauhetta

6rkl tummaa kaakaojauhetta

3dl kuumaa vettä

300g margariinia

4 munaa

 

Voikreemi:

150g voita

5dl tomusokeria

4tl vanilliinisokeria

2 keltuaista

Kuorrutus:

200g suklaata

 

Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim. lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla

Paista pohjaa 200 asteessa n.35 minuuttia

Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi

Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaisesti

Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa

Tämän piirakan voi tehdä myös gluteenittomana versiona, vehnäjauhojen tilalle vain gluteenitonta jauhoseosta. Jos haluaa suklaapäällisestä vähän pehmeämpää, niin joukkoon voi sulattaa voita. Suklaahan jämähtää jääkaapissa tosi kovaksi ja leivospaloja on silloin hieman hankala nautiskella. Tietysti, jos piirakka menee heti tarjoiluun niin suklaapäällisen kanssa ei tule ongelmaa, kun päällinen ja voikreemi ovat huoneenlämpöisiä tarjoiluhetkellä