Piti jo vähän vaihtaa raikkaampia värejä tänne blogin pohjalle, kun nuo joulunpunaiset sydämet alkoivat tuntua jotenkin synkiltä kun ulkona on mitä mahtavin tavisää, aurinko paistaa ja pakkanen paukkuu -23 astetta. Vielä kun löytäisi blogin pohjaksi sellaisen, joka menisi ympäri vuoden

 

Meillä on sairastettu viikko, eli sisällä ollaan kökitty viikko, ja alkaa näkyä ja tuntua. Lapsilla on jo viikon kuumeilun jälkeen niin hiresäti virtaa varastossa, että ulos olisi päästävä ihan väkisin, jospa tuo pakkanen ihan vähän lauhtuisi...

 

Tässäpä teille mainio pakkaskelin ruoka. Tätä on kiva popsia mäenlaskujen välissä, lämpimien sämpylöiden kanssa

 

 

1l vettä

1 kasvisliemikuutio/kirkas lihaliemikuutio

3-4 perunaa

n.100g pekonia

300g jauhelihaa

1ps (250g) keittojuureksia

1ps (250g) keittovihanneksia

rouhittua mustapippuria

1½tl timjamia

 

Kuori ja lohko perunat. Pane en kiehuvaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Anna kiehua 10 minuuttia.

Suikaloi pekoni. Ruskista suikaleet paistinpannulla ja siirrä lautaselle. Ruskista myös jauheliha.

Lisää kattilaan jäiset keittojuurekset ja- vihannekset. Kun keitto kiehuu, lisää pekonit ja jauheliha. Keitä edelleen 10 minuuttia. Mausta timjamilla ja mustapippurirouheella

 

Ohje: Pirkan paras keittokirja