noin 6:lle, 2 l:n kulhoon
lasillinen munia (4kpl)
lasillinen sokeria
lasillinen vehnäjauhoja
2tl kanelia
0,5tl kardemummaa
noin 2 litraa mansikoita tai muita marjoja
2dl kermaa
2rkl sokeria
2dl rahkaa
1tl vaniljasokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten sokeri ja munat. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut jauhot ja mausteet. Levitä seos uunipelille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia
Vaahdota täytettä varten kerma ja sokeri, sekoita vaahtoon rahka ja vaniljasokeri
Lado kulhoon kerroksittain kakkupohjaa (leikkaa veitsellä sopivia paloja), kermarahkaa ja mansikoita. Voit kostuttaa kakkupohjan paloja sirtuunamehulla (sekoita veteen hiukan sitruunan mehua). Lado päällimmäiseksi keko mansikoita. Koristele komeus esimerkiksi mustaherukan tai sitruunamelissan lehdillä (kun tein tätä, minulla ei sattunut olemaan mansikoita, joten käytin mansikkasosetta ja päällä persikkasiivuja ja toimi hyvin myös niillä)
Kommentit