noin 6:lle, 2 l:n kulhoon

 

lasillinen munia (4kpl)

lasillinen sokeria

lasillinen vehnäjauhoja

2tl kanelia

0,5tl kardemummaa

 

noin 2 litraa mansikoita tai muita marjoja

 

2dl kermaa

2rkl sokeria

2dl rahkaa

1tl vaniljasokeria

 

Vaahdota kakkupohjaa varten sokeri ja munat. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut jauhot ja mausteet. Levitä seos uunipelille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia

 

Vaahdota täytettä varten kerma ja sokeri, sekoita vaahtoon rahka ja vaniljasokeri

 

Lado kulhoon kerroksittain kakkupohjaa (leikkaa veitsellä sopivia paloja), kermarahkaa ja mansikoita. Voit kostuttaa kakkupohjan paloja sirtuunamehulla (sekoita veteen hiukan sitruunan mehua). Lado päällimmäiseksi keko mansikoita. Koristele komeus esimerkiksi mustaherukan tai sitruunamelissan lehdillä (kun tein tätä, minulla ei sattunut olemaan mansikoita, joten käytin mansikkasosetta ja päällä persikkasiivuja ja toimi hyvin myös niillä)