Tai en nyt tiedä niin vanhaa aikaa, ehkä pitsit jotenkin tuo mulle vaan aina sellaiset vanhan ajan pikkutyttöjen mekot mieleen. Tästä kankaasta tykkään eritoten!

 

Ihanaa kreppikangasta, kevyttä ja ilmavaa, mekko on varmasti kiva kuumilla kesähelteillä. Kankaan olen ostanut viime keväänä paikallisesta kangaskaupasta tilkkukankaiden hyllystä :)

 

Ensimmäisen kerran testasin tuota kumilanka(?) rypytystä. Ehkä säädöt eivät olleet vielä ihan kohdallaan, koska omasta mielestä hiha ei ryppyyntynyt tarpeeksi, mutta harjoitellaan lisää toisessa mekossa, joka on jo juuri tässä rypytysvaiheessa

 

Tässä vielä vähän lähemmin yläosaa. Pitsi on löytö kirpparilta. Kaavana Iinulta tilattu Farbenmixin Jenny! Olen tästä jo joskus ompelun alkuaikoina tehnyt tytöille tunikat, jos joku muistaa, mutta niiden kaula-aukot eivät meinanneet onnistua (liian tiukat), mutta nyt otin varman päälle ja nyt menee pään läpi :D Helman ja hihansuut kanttasin tiheällä siksakilla. Se saumuri ois kyllä hyvä, ompelukoneellakin tulee siistiä jälkeä, mutta lankaahan se syö ihan hirmuna.

Tykkään mekosta!!!