Master Chefin innoittaman meillä testattiin tänään Wallenbergin pihvejä ja Skånen peunoita. On sitten sellainen annos, että lähtee isompikin nälkä. Ja kermaa ja voita ei säästellä

P1010008-normal.jpg


Wallenbergin pihvi


800g (vasikan)jauhelihaa

6 munan keltuaista

2tl suolaa

maun mukaan (viisi)pippuria

6dl kuohukermaa

lisäksi korppujauhoja leivitykseen


Sekoita taikinan kaikki ainekset kyminä keskenään. Lisää kerma taikinan joukkoon ohuena nauhana hyvin vaivaten (itse tein taikinan yleiskoneella, koska se oli niin kylmää, että käsiin sattui). Muotoile taikinsta isoja ja paksuja pihvejä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa ja paista niihin kaunis pinta voissa pannulla. Jätä pihvit pannuun hautumaan mieolle lämmölle noin kymmeneksi minuutiksi


Skånen perunat


kiinteitä perunoita noin 8-10kpl

2dl kuohukermaa (tai ruokakermaa)

salottisipuli

suolaa

valkopippuria

voita paistamiseen


Leikkaa perunoista kauniita kuutioita. Paista perunoita ja sipulia pannulla voissa. Hauduta perunat lähes kypsiksi, mausta. Ala lisät kermaa pikkuhiljaa. Anna perunoien aina välillä hautua ja lisää taas kermaa.