Master Chefin innoittaman meillä testattiin tänään Wallenbergin pihvejä ja Skånen peunoita. On sitten sellainen annos, että lähtee isompikin nälkä. Ja kermaa ja voita ei säästellä
Wallenbergin pihvi
800g (vasikan)jauhelihaa
6 munan keltuaista
2tl suolaa
maun mukaan (viisi)pippuria
6dl kuohukermaa
lisäksi korppujauhoja leivitykseen
Sekoita taikinan kaikki ainekset kyminä keskenään. Lisää kerma taikinan joukkoon ohuena nauhana hyvin vaivaten (itse tein taikinan yleiskoneella, koska se oli niin kylmää, että käsiin sattui). Muotoile taikinsta isoja ja paksuja pihvejä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa ja paista niihin kaunis pinta voissa pannulla. Jätä pihvit pannuun hautumaan mieolle lämmölle noin kymmeneksi minuutiksi
Skånen perunat
kiinteitä perunoita noin 8-10kpl
2dl kuohukermaa (tai ruokakermaa)
salottisipuli
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
Leikkaa perunoista kauniita kuutioita. Paista perunoita ja sipulia pannulla voissa. Hauduta perunat lähes kypsiksi, mausta. Ala lisät kermaa pikkuhiljaa. Anna perunoien aina välillä hautua ja lisää taas kermaa.
Kommentit