Juhlissa myös maiskuteltiin näitä ah niin makoisia Kristallipullia, jonka ohjeen olen saanut Merjalta Merjan leivonta ja askartelu blogista löytyy vielä tarkempia vaihekuvia!
Kristallipullat n. 36 kpl
Taikina:
5 dl (2x250g) Vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
1½ dl Sokeria
1 pala Hiivaa tai 2 pss Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
1 rkl Vaniljasokeria
12-13 dl Vehnäjauhoja
100 g Rasvaa
Pinnalle paiston jälkeen:
50 g Sulatettua rasvaa
1 dl Hienoa sokeria
1 rkl Vaniljasokeria
Kuumenna vaniljakastike kattilassa reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Lisää hiiva (jos käytät kuivahiivaa, lisää se sekoitettuna pieneen määrään jauhoja), sokerit, kardemumma, suola. Sekoita. Lisää jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikina hyvin. Anna kohota liinan alla ½ h. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä jokaisesta tanko, jonka jaat 12 osaan. Tee paloista tankoja, jotka solmit. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla ½ h. Paista pullat 200 asteessa noin 7 min. Jäähdytä hieman. Voitele pullat sulalla rasvalla ja pyörittele sokeri + vaniljasokeriseoksessa.
Kommentit